-Älskade ongar!


- Tandläkarbesök.

Japp,idag vart det dax för mitt tandläkarbesök. Fick hålla tandsköterskan i handen då bedövningssprutan skulle tas.Gud vad läskigt lång den var. Men jag fick lagat det jag skulle och det gick bra. Bedövningen satt i en bra stund efter att vi var klara. Känns lite misslyckat att ha hål i tänderna, speciellt då jag borstar tänderna 3-4 ggr om dagen och alltid har gjort. Jaja, nu är det gjort för denna gången, ska dock tillbaka i slutet av Maj. Har ju en visdomstand som ska dras. Hujedamej!
 
Evelin var på dagis en stund idag då de var teater uppvisning. Sedan åkte vi till min mormor en stund och firade henne på hennes 28 (88) års dag =) Fina, lilla, gammeltant.
 Nu är det snart simskola för Evve, dock är det Koffe som åker dit med henne idag. Jag stannar hemma med lilleman och lagar lite mat. Ska sortera ut skräp och skit från förrådet och sedan se vad vi kan hitta på vinden att slänga också. Har ju en hel del där uppe och det är ju ett ypperligt tillfälle att rensa allt nu när vi har en conteiner stående i området i några dagar!
 
Imorgon är det första jobb dagen på nya jobbet. Ska bli så spännande!
Onsdag och torsdag lika så. Sedan kör vi lite ledigt över helgen och nästa vecka är jag bara ledig tisdag. Sedan rullar schemat på i vanlig ordning. Det kommer bli bra. Jag är helt övertygad om att det kommer bli kanon faktiskt. Känns skönt att börja lite smått i alla fall, dra in liter mer pengar till kassan =)
 
Nu blir det lite plock hemma. Köpte en ny byrå igår, jäklar vad vi handlat de sista veckorna ;) Den ska i alla fall fyllas med Koffes kläder och så ska jag få tillbaka platsen i min gardrob.
 
Underbart!
 
 
Over and out.
 
Kärlek <3

- Lördagshäng.

Japp. Ni läste rätt. Idag har vi hängt med Jossan och barnen. Farligt trevligt har vi haft det. Ätit god lunch och go fikat =) Tjötat och tjötat.
Skulle ju ha hunnit så himla mkt, men då Elliot valde att dyka rätt in i byrån och göra ett jack i pannan så blev dagen inte riktigt som jag tänkt mig.
 
Brittis och Mikael tittade förbi på en kaffe och jag skickade med dom toscakakan jag bakat till kära svärfar =)
 
Fick med mej hela barnaskaran på en promenad  ner till ICA. Evelin och Lova cyklade och jag sprang efter med Elliot i vagnen. Handlade lite frukt och grönt, hujedamej vad det går åt frukt och grönt i detta hushåll och mjölk också för den delen. Traskade sedan hem igen och påbörjade middagen.
Lova sover över här inatt, och det har varit fnissande och tjöt hela kvällen lång. Har äntligen fått dom i säng och släkt lampan så får vi se hur lång tid det tar innan dom somnar.
 
Imorgon har jag egentligen något jag ska göra, men kan inte komma på vad. Borde åka och köpa hö och spån till kaninerna. Kan det vara det som jag har planerat? Hm får fundera en stund.
 
Nu blir det en "monstermacka" och slapp i soffan.
 
Snart börjar allvaret.
 
Nervös.
 
Over and out.
 
Kärlek <3

- Tacofredag =)

Tänk att en dag som började så himla tidigt, 3.30 på morgonen och bara kändes så trött och kass blev så himla bra! Jag och barnen handlade, slängde skräp och fixade. Lagade lunch och gjorde i ordning inför middagen som vi bjudit in mormor och Bobbo till. Åt en snabblunch med mostis och sedan for vi hem för att leka lite med Lova. Klockan fyra trillade Bobbo in och en halv timme senare kom mormor också. Underbart att fylla hemmet med dom man älskar!
 
Evelin gick sedan över till Lova för att leka lite till. När jag hämtade hem henne passade jag på att fjäska lite med Åsa, så nu har jag även fixat barnvakt på söndagen. Vad skulle jag/vi gjort utan familjen och vänner?!
 
Imorgon är det besök av Jossan och barnen vid tio som gäller. Funderar på vad jag ska sno ihop till lunch, kanske en katastroganof, eller en köttfärssås? Vet inte riktigt än, men det löser sej!
 
Idag har jag även fått upp väggtexterna som jag fyndade förra veckan. Börjar bli riktigt hemtrevligt här hos oss. Det känns som att vi gjort om min lägenhet till VÅR lägenhet. Underbar känsla. Bäddat rent sängarna idag också, bara Evves kvar och den tar vi imorgon. Lova ska sova här imorgon bestämde tjejerna idag.
Hujedamej vad dom börjar blir stora. De skrattas och fnissas och tjabblas till och från. Men de är underbart att se hur dom trivs med varandra. Frågan är hur det ska gå i skolan, om de kommer att växa ifrån varandra eller om de kommer att bli ett ännu starkare band mellen dom?!
 
Tradera, blocket och sedan blir det en liten beställning på hö,spån och mat till kaninerna som ska flytta in nästa vecka! Evelin är eld och lågor och Koffe med för den delen.
 
Måste även googla fram något att baka imorgon, känner att jag behöver göra något smaskigt =)
 
Må så gott!
 
Over and out.
 
Kärlek <3
 
 
 

- Tröttheten som inte...

 
ja som inte går över. Vet inte varför men jag är bara så förbannat trött i kroppen i perioder. Varför? Är det någon mer än jag som har det så? Eller är jag unik? haha skämt-o-sido så är jag verkligen inte pigg. Jag vill så mkt men orkar så lite. Bara för att få gnälla av mig lite!
 
 Imorgon är det fredag, vi har lite små saker på planering. Ska se om vi kan ta en fika med Evves kompis Ellen och hennes familj, där det just nu är vattkoppor för fullt. Hade vart bra om Elliot fick det nu, dock börjar ju jag jobba nästa vecka så jag vet inte riktigt vad som är bäst? Men vi gör ett försök, det behöver ju inte bita på honom för de. Sedan är det lunch med syster och efter det lek ute med ungarna hoppas jag. Funderar på vad fredagsmaten ska bli förnågot. Tacos? Kyckling? Något grillat? Ja något ska vi allt hitta på! Kanske kommer lilla mor hit också?!
 
Sedan är det ju besök av Jossan och barnen på lördag och efter det blir det bara mys. Detta är sista helgen på ett tag som jag hinner njuta av att vara med barnen. Sedan drar det ju igång med jobb.
 
 Sjukt spännande!
 
Hoppas det slår direkt, så jag kan köra igång direkt i augusti med ett bra schema! Det blir nog inga problem.
 
Nu ska denna mamma njuta av sista vakna minuterna. Somnar ju säkert inom femton min =)
 
Over and out.
 
Kärlek <3
 
 

- Semestertips?

Fick mail av min chef idag, ang vilken/vilka veckor man vill ha semester. Då slog det mej att snart är det dax. Nästa vecka drar vi igång med utbildningar. Sedan är det utbildning på måndagen efter det och sedan drar det igång på torsdagen. Spännande!
Idag vart jag till Partille för att lämna in min "plupp". Nästan så man ville fälla några tårar, fick en present till, en lavendelbuske och en stor påse med kaffe och praliner. Underbara goa kollegor!
 Men nu är det slut. Jag har lämnat stället med hjärtat och är så ivrig på att dra igång i Alingsås! Satan vad skoj det ska bli!
 
I alla fall så slog det mej med mailet ang semester önskemål, vi har ju inte planerat nånting. Vad ska vi hitta på?! Jag är inne på om man ska leta nån stuga att hyra? Det hade ju vart något?! Dock åker ju min syster och pappa till USA i fler veckor så jag vill inte lämna min kära mor helt ensam. Vi får se vad vi hittar. Tänkte jag skulle sätta mig och googla lite. Skåne är målet!
 
 
Efter en hel dag ute i solen så är det dax för en dusch. Sedan nattning av dotter som inte alls har något roligt humör.
 
Imorgon pyser vi till danmark över dagen.
 
Over and out.
 
Kärlek <3

- 19 barn =)

Fotbollsträning för första gången idag. Vilken lycka, dock glömde hon byta strumpor till långstrumpor så hon fick skoskav. Men det löste vi med lite plåster. Klockan halv tolv fick vi Evelin levererat till gympasalen av bästa Åsa. Jag och koffe ställde iordning en hinderbana. Skeppsbrott!
Klockan ett trillade ungarna in en efter en. 19 st goa barn blev det!
  Jag tror att alla vart lika trötta när de kom hem idag som jag var/är.
 
De sprang och sprang och sprang. Pausade för lite korv med bröd och sedan vart det "snurra flaska" för att dela ut presenter. Åh vilka grejer hon fick! Sedan var det lite fri lek följt av glass. Barnen fick göra sin egna strutglass! Mkt poppis.
 
Sedan lekte vi inte nudda golv och efter det skulle dom egentligen leta efter "skatten" aka godispåsarna. Men de var redan hittade. Så det blev bara utdelning.
 
Tror att alla var nöjda och glada över dagen.
Vi fick lite hjälp med städningen av Åsa, sedan åkte vi hem.
Evve fortsatte leken på gården med Vide som kom på besök (deltog även på kalaset) och Lova så klart.
Blev "katastroganof" till middag, snabbt och enkelt. Ungarna slängdes i badet och nu ska jag och Koffe slappa lite.
 
Imorgon är det den stora dagen! Ska även till simskolan för första gången. Spännande!
 
Njut av kvällen.
 
 Over and out.
 
Kärlek <3
 
 

- Lördagsbestyr < Check!

 
Jag kan snart luta mej tillbaka i soffan, alternativt lägga mej i sängen och blunda. Denna dagen har verkligen gått i ett. Elliot gjorde morgon mitt i natten, till slut lyckades jag somna om honom =) Denna mamman var lagom trött när Evelin vaknade och Elliot gjorde henne sällskap. Dock fick jag ligga kvar i sängen 30 min extra. LYX!
Sedan börjades röjet.
 
Plockade ut nästan alla grejer från Evves rum, byråer och bokhyllor plockades ut och nya hyllan monterades ihop. Satan vad stor den är MEN vad bra det blev. Blev ett helt annat rum. Nu finns det äntligen lite plats för lek igen.
Började med maten, rotfrukter i ugn med honungsmarinad och rostadepotatisklyftor med rosamrin. Koffe marinerade kycklingen undertiden jag och barnen var på Knatteskutts avslutningen.
 
Klockan 15.00 trillade mor in följt av Mikael, Brittis och Kerstin. Sedan kom Bobbo och cissi, Joanna och sist men inte minst Moffe. Underbart att ha familjen samlad igen! Älskar verkligen alla stunder vi har ihop!
 
Evelin fick så mkt fina presenter och saker som hon önskat sig och som hon verkligen behövde. Sommargardroben är nu kirrad. Imorgon ska vi bädda rent med nya sängkläderna och tror att någon kommer leka en stund med sina nya leksaker =)
 
Sedan är det fotbollsträning för första gången, undertiden ska jag fixa inför kalaset. Klockan 13.00 dyker det upp 17 st kompisar som vill vara med och fira trollet.
 
Min lilla prinsessa blir stor. Det säger jag ju varje år, precis som alla andra föräldrar om sina barn. Men tiden springer verkligen iväg. Jag minns denna dagen för 6 år sedan, jag trodde att det skulle vara dax. Jag ville verkligen inte att hon skulle komma den 4 Maj. Det är ju Jonathans födelsedag.
Men allt avtog och dagen efter var det som om förvärkarna var helt borta. Men sedan tidigt på morgonen den 6 maj så vaknade jag av att jag mådde illa. Tog en promenad med Blacky, åt frukost för det hade jag läst var viktigt ;)
Sedan hoppade jag in i duschen och tillslut väckte jag J och sa att det är dax nu. Åkte upp till mor och far för att lämna Blacky och för att pappsen skulle köra in mej till BB.
 
Kom in klockan 8, fick sista rummet och bytte om för att sedan bli ner tryckt i ett bad. Jag ville inte ha någon bedövning, det var ju så många timmar kvar innan jag skulle föda sa barnmorskan till mig. Så jag badade, fick väldigt ont och fick provat lustgas. Då såg dom hinnan, vattnet hade ju inte gått än, så jag fick snällt gå upp och då tog dom vattnet och jag bad om att få lägga mej ner, sa till Anna som hon hette att jag kommer föda nu. Men fick till svar att det var många timmar kvar. La mig ner på sängen och då ropar hon plötsligt att hon ser huvudet. JAG sa ju de. Blev utrullad från rummet där jag badat för att få komma tillbaka till "mitt" rum, där låg jag i vänthallen och fick krystvärk och ingen brevid mig. J var på jakt efter alvedon för sin onda rygg *MORR* och ingen lustgas att tillgå heller iom att jag inte var i närheten av något uttag. 28 min efter att de tog vattnet är hon född.
6 Maj 2007 kl 10.40 kom Evelin Joanna Sebhatu Nilsson till mig.
3625 gr och 52 cm lång.
Helt perfekt! Alldeles underbar!
Älskade onge!
 
Skrämmande att ligga där helt själv med ett barn. Men vilken mäktig känsla.
Trodde ju länge att jag inte skulle få uppleva de igen. Hade väll inga dirkta planer på det heller, men så ändrades det när Kristoffer kom in i mitt liv efter några år. 6 Februari 2012 kom nästa guldklimp. Men det är en helt annan historia.
 
Idag har vi och våra familjer firat Evelin, imorrn fortsätter firandet och på måndag avslutar vi firandet med kalas bara jag, Evelin, Koffe och Elliot. Min lilla familj.
 
 Nu ska jag duna.
 
 
Over and out.
 
 
Kärlek <3
 
Stort tack till alla er som var med och firade Evelin idag!
 
 

- Fredag med allt vad det innebär!

 
Nu är kvällen snart slut och jag med. Dagen har gått i rasande fart =) Kalashandling, tandläkarbesök och bus på gården. Ungarna åt mellis ute idag igen, känns helt underbart att solen värmer oss på dagarna. Nu på kvällen promenerade vi ner till skolan för att kolla in gymnastiksalen som vi ska ha kalaset i. Skabberi!!
Varför lämnar man det helt ostädat? Dock ska vi ju bara vara där i två timmar och de ska mest bli lek. Omklädningsrummen kommer bara att användas för att äta.
 
Cake pops har vi tillverkat idag. Blev inte riktigt som jag ville. ATTANS! Hade planer på att baka 7 sorters kakor, nope det har jag inte hunnit med. Vet inte riktigt vart jag gjort av tiden. Det retar mej fruktansvärt mkt att jag inte fått gjort allt jag ville, men det kommer fler kalas!
 
Imorrn börjar vi dagen tidigt med att sätta ihop Evelins nya bokhylla. Nu ska alla små byråer och andra bokhyllor ut! Ordning och reda och utrymme på rummet! Sedan är det knatteskutt och fix av maten. Koffe ska hämta tårtan som finaste Magda har gjort!
 
 Ögonen vill inte hålla sej öppna, så jag kastar in handduken nu.
 
 
Over and out.
 
 
Kärlek.
 
 

- Trött mamma.

Idag är jag trött. Vet inte varför, men jag är helt slut i kroppen. Jag kan ju inte vara trött nu, jag ska ju fixa med alla kalas imorgon. Handla, baka och göra i ordning alla godispåsar, blåsa ballonger och ja trixa med lite annat. På lördag blir de ju kalas för släkten, vilket ska bli så kul. Vi har ju gjort om en del sedan alla var här sist =) Jag och Koffe har båda stort intresse för inredning och det är extra kul när man gör lite fynd som gör så himla mkt för boendet men inte i plånboken =)
 
Sedan är det fullt ös på söndag med fotboll på morgonen och sedan blir det kalas för kompisarna! Dock får hon inte paket från oss förän på måndag, det är ju då hon fyller år! Sedan på onsdag tar vi en liten tur till danmark! Mysigt att bara strosa omkring och äta lite glass =) Sedan äta lite buffe på vägen hem! Det ska ju bli kanon väder på måndag, tisdag och onsdag.
 
På måndag är det ju dessutom simskola för fröken Nilsson.
 
Nu är det jag som ska slå in lite presenter innan jag duschar av mej för att krama kudden.
Koffe har precis bokat in oss på visning, ett hus i kommunen! Spännande!
 
Jag ska ju bara komma igång och börja jobba riktigt också, så vi kommer in i hela svensson livet.
 
Konstig känsla. Många som alltid varit mej så nära, känns nu mer så långt borta. De som jag alltid trodde skulle vara i min närmsta cirkel, hade det inte varit för mina barn så hade det antagligen inte ens funnits ett telefonsamtal mellan oss. Magont. Tårarna fäller. Det gör ont. Men det är så verkligheten ser ut. Ska man försöka att inte bry sig? Försöka intala sig att det finns någon mening med det hela?
Vill inte fundera över det. Vill inte gråta.  Jag är så tacksam att jag funnit mannen i mitt liv och att han dessutom är min bästa vän.
 
Over and out.
 
Kärlek <3
 
 
 
 

- 1 Maj.

Vilken härlig dag! Hela dagen har vi njutit av solen, både genom fönstret och ute. Dock mestadels ute.
Fixat lite med tvätten och vart ner till återvinningen och sedan lämnade vi Evve hos en kompis för lite lek i ett par timmar. Jag och Elliot passade på att ta oss en promenad och njuta av solen. Lilleman somnade gott i sin nya vagn!
Klockan gick i rasande tackt och klockan blev tre och vi åkte upp och hämtde trollet. Fortsatte leken ute på gården och sedan började jag med maten mellan varven.
 
Nästan så jag funderade på att duka ute, men det blev lite kyligt när solen försvann till baksidan (där vi inte plockat upp möblerna än).
Så himla underbart att vara ute och tanka energi så vi gick ut efter middags intaget också. Underbart!
 
Nu sover lilleman och trollet ska in och borsta gaddarna och sedan är det sängen för henne också.
 
Jag ska fortsätta mitt tradera letande! Danmark är bokat och klart!
 
Imorgon är det dagis en stund och jag ska försöka få upp våra nya speglar hemma. Hämta ut ett paket och sedan blir det bakning inför kalasen!
 
Nu ska denna mamman slänga trollet i säng och sedan njuta av en kaffe!
 
Over and out!
 
Kärlek <3

RSS 2.0